Ontdek hier de lopende kortingsactie!

Regelmatig zijn er kortingen op bepaalde opleidingen of het op volledige opleidingsaanbod. Wanneer er speciale kortingen lopen, kan je er op deze pagina alles over lezen.

Daarnaast kan je het hele jaar door genieten van enkele mooie kortingen en financiële tegemoetkomingen.

Tot 20% korting voor de snelle beslissers!

Speel je graag op zeker en wil je nu al jouw plaatsje bij je favoriete opleiding reserveren? Dat kan! Wanneer je je minstens drie maanden voor startdatum van een opleiding inschrijft en betaalt, ben je zeker van je plaats en geniet je van 10% korting op het inschrijfgeld. Ben je er nog vroeger bij en schrijf je vier maanden op voorhand al in? Dan vang je zelfs 20% korting!

Kies de opleiding die je wil volgen op het moment dat het jou past. Maak gebruik van de juiste kortingscode en schrijf je in aan een voordelig tarief.

20%
vroegboekkorting

(Inschrijving minstens vier maanden voor startdatum)

20% vroegboekkorting

Schrijf je in voor een opleiding die ten vroegste over vier maanden start? Dan kan je gebruik maken de kortingscode BEFIRST. De opleiding die voor deze kortingcode in aanmerking komen zijn aangeduid met -20%.

10%
vroegboekkorting

(Inschrijving minstens drie maanden voor startdatum)

10% vroegboekkorting

Schrijf je in voor een opleiding die ten vroegste over drie maanden start? Dan kan je gebruik maken de kortingscode VROEGBOEK. De opleiding die voor deze kortingcode in aanmerking komen zijn aangeduid met -10%.

Je hebt keuze uit meerdere startmomenten en je krijgt les van topdocenten. Op het einde van de rit ontvang je een waardevol diploma waarmee je jouw kennis van dit vakgebied aantoont bij je volgende sollicitatie. Zo ga jij meteen aan de slag!


Vind je opleiding!

Gebruik de zoekfunctie hieronder om je favoriete lessenreeks te vinden.

Opleiding Lesdag Eerste les Laatste les Leslocatie Lesuren

Praktische details

Uiteraard willen we dat je zo vlot mogelijk aan je nieuwe toekomst kan beginnen. Daarom geven we je graag een overzicht van de belangrijkste praktische afspraken.

Tot wanneer kan ik inschrijven met vroegboekkorting?

De supervroegboekkorting van 20% kan gebruikt worden tot 120 dagen (vier maanden) voor de start van de opleiding. Zowel de inschrijving als de betaling moeten gedaan worden ten laatste 120 dagen voor de start van de opleiding. Om gebruik te maken van deze korting gebruik je de code BEFIRST in het inschrijvingsformulier.

De vroegboekkorting van 10% kan gebruikt worden tot 90 dagen (drie maanden) voor de start van de opleiding. Zowel de inschrijving als de betaling moeten gedaan worden ten laatste 90 dagen voor de start van de opleiding. Om gebruik te maken van deze korting gebruik je de code VROEGBOEK in het inschrijvingsformulier.

Voor welke opleidingen is de korting geldig?

Je krijgt korting op alle opleidingen in het planningsoverzicht op deze pagina. In de planning staat hoeveel korting je voor de opleiding krijgt. Deze korting is gebasseerd op de startdatum van de opleiding.

Hoeveel korting krijg ik?

Dat hangt af van de opleiding waarvoor je je inschrijft. Schrijf je in voor een opleiding die start over 90 dagen dan krijg je 10% vroegboekkorting (hiervoor gebruik je de kortingscode VROEGBOEK). Kies je voor een opleiding die over vier maanden of meer start, dan krijg je 20% vroegboekkorting (hiervoor gebruik je de kortingscode BEFIRST). Let op, de kortingen worden enkel toegekend als je de kortingscode ingeeft op het inschrijvingsformulier en deze valideert.

Moet ik iets doen om de korting te krijgen?

Om van de korting te kunnnen genieten moet je tijdens je inschrijving op het inschrijvingsformulier de juiste kortingscode invullen in het veld “Kortingscode”. Nadien klik je op de knop “Kortingscode valideren” om de korting te activeren.

Kan ik kortingen combineren?

Je kan deze korting combineren met de KMO-portefeuille of opleidingscheques (als je hiervoor in aanmerking komt). Alle andere kortingsacties op de website, zoals bijvoorbeeld vroegboekkortingen, zijn niet combineerbaar met deze korting.

Ik ben al ingeschreven voor een opleiding, krijg ik ook nog korting?

Deze actie is enkel geldig voor nieuwe inschrijvingen en voor cursussen waarvoor de cursist nog nooit in het verleden was voor ingeschreven aan de onderwijsinstelling. Studenten die reeds waren ingeschreven voor eenzelfde cursus veertien dagen voorafgaand deze actie en die zich wensen te beroepen op het herroepingsrecht kunnen niet gebruik maken van deze korting. Deze actie is ook niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Wat zijn de voorwaarden van deze korting?

De vroegboekkorting is alleen geldig bij inschrijving én een volledige betaling van het inschrijvingsgeld drie maanden (10%) of vier maanden (20%) voor start van de opleiding van jouw keuze. De korting is niet cumuleerbaar met andere acties of promotionele tarieven. Neem contact op met onze opleidingsconsulentes via het contactformulier of op het nummer 03/292.33.33.

Er loopt toch iets mis bij mijn inschrijving, wat nu?

Contacteer ons via het chatscherm onderaan deze website, via het via het contactformulier of bel ons even op op het nummer 03/292.33.33.

Wat is de KMO-portefeuille?

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waarmee jij als kleine of middelgrote onderneming opleidingen kan bekostigen.

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille en de opleidingscheques. Hierdoor krijg jij als gevestigde onderneming of zelfstandige in Vlaanderen een subsidie van 30 of 40% op het inschrijvingsgeld (naargelang de grootte van jouw bedrijf) wanneer je een opleiding volgt aan onze school. Daarnaast kan jouw onderneming de kosten van de opleiding nog in de boekhouding inbrengen.

Je kan de KMO-portefeuille aanvragen via de website www.kmo-portefeuille.be. Ondernemers kunnen met hun vragen terecht op het gratis nummer 1700 of via e-mail op kmo-portefeuille@vlaanderen.be

Opgelet! Omdat jouw inschrijving voor de groepslessen pas definitief is op het moment dat jouw inschrijvingsgeld (of de betaling van een waarborg) effectief op het rekeningnummer van de school staat, kies je er best voor om een waarborg in afwachting van de betaling via kmo-portefeuille eerst aan de school over te maken. Zo ben je snel zeker van je plaats in de les. Wanneer de school de betaling via de kmo-portefeuille ontvangt (als aanvrager moet je hiervoor de betaalopdracht geven), storten we de waarborg onmiddellijk op jouw rekening terug.

De aanvraag voor een betaling via de kmo-portefeuille dient in alle gevallen ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de cursus te gebeuren. Je kan een steunaanvraag reeds indienen vanaf het moment dat je ingeschreven bent voor een opleiding.

Wie kan gebruik maken van de KMO-portefeuille?

Deze subsidie kan enkel gebruikt worden door KMO’s, vrije beroepen, zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep. Werkende studenten kunnen hun werkgever voor hen de opleiding laten subsidiëren.

 • De subsidie is ten behoeve van kleine en middelgrote ondernemingen
 • De subsidie is ten behoeve van de vestigingen (en bijhorende werknemers) gelegen in het Vlaams Gewest
 • De subsidie is ten behoeve van ondernemingen uit de privé-sector
 • De subsidie is ten behoeve van ondernemingen met een aanvaardbare hoofdactiviteit. Zo kan een kapster de KMO-portefeuille aanvragen voor een cursus schoonheidszorgen; zij kan deze kennis immers aanwenden in haar zaak. Een loodgieter zou dit voor deze cursus dus niet kunnen, want er kan geen verband gelegd worden tussen de aard van de opleiding en de aard van de hoofdactiviteit.
 • Jouw onderneming moet geregistreerd zijn in het KBO op het moment dat de opleiding start (en dus niet b.v. een week daarna).

Dubbele subsidiëring is niet toegestaan. Als een onderneming al een andere tegemoetkoming heeft gekregen via de overheid, kan er niet gecumuleerd worden met de KMO-portefeuille. Op onze school kunnen wél kortingen gecumuleerd worden met de subsidie. Je kan dus wel de vroegboekkorting gebruiken en dan het bedrag mét korting laten subsidiëren.

Het inschrijvingsbedrag voor de opleiding waarvoor KMO-subsidie wordt gevraagd, moet minstens 100 euro bedragen.

HOE BETAAL JE VIA KMO-PORTEFEUILLE?

Om gebruik te maken van de KMO-portefeuille dien je:

 • eerst te registreren als persoon/beheerder
 • dan te registreren als onderneming
 • vervolgens de persoon/beheerder aan de onderneming koppelen

Na de registratie krijg je een activerings-URL opgestuurd per post om je als beheerder te linken aan de onderneming. Dit hoeft enkel de eerste keer. Registreren kan op www.kmo-portefeuille.be. De registratie gebeurt aan de hand van een elektronische identiteitskaart.

Om een subsidieaanvraag te kunnen doen, moet je een “overeenkomst of inschrijving afsluiten met een geregistreerde dienstverlener”. Dit wil zeggen dat de student de inschrijving aan de school moet gedaan hebben, alvorens hij of zij een aanvraag kan doen.

Na inschrijving aan de school kan de werkgever voor zichzelf of een medewerker een online projectaanvraag doen. Hij selecteert tijdens deze aanvraag de dienstverlener aan de hand van het registratienummer. Het registratienummer van onze school is DV.O200500.

Bij het aanvragen van een subsidie wordt gevraagd naar een aantal gegevens over de opleiding:
 • Het aantal lesuren
 • De facturatiegegevens
 • Het totale inschrijvingsbedrag

Belangrijke nuance hierbij: Centrum Voor Avondonderwijs is een vzw en bijgevolg vrijgesteld van BTW. Tijdens de aanvraag zal je gevraagd worden om het bedrag exclusief en inclusief BTW op te geven. Je moet ten allen tijde het lesgeld invoeren (eventueel verminderd met commerciële kortingen), maar nooit zelf BTW verrekenen. Er wordt altijd subsidie aangevraagd voor het volledige bedrag, dus geen waarborgen of termijnbetalingen.

Een aanvraag dient uiterlijk 14 dagen na startdatum van de prestaties in orde gebracht te worden.

Wanneer er een aanvraag tot KMO-portefeuille wordt gedaan, wordt deze automatisch bevestigd. De school wordt hier wel van op de hoogte gebracht, dus wij zien er wel op toe dat de aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Is dit niet het geval (het komt vaak voor dat er een aanvraag wordt gedaan voor een verkeerd bedrag), dan zal de aanvraag door ons geweigerd of geannuleerd worden.

Na de aanvraag krijg je onmiddellijk alle gegevens om een eigen aandeel in de kosten te storten in je elektronische kmo-portefeuille. Daarvoor heb je 30 kalenderdagen de tijd. Wanneer jouw aandeel verwerkt is, zal de Vlaamse Overheid de subsidie ook in jouw portefeuille storten, zodat je online het volledige bedrag tot je beschikking hebt.

Wanneer je online het lesgeld beschikbaar hebt, kan je de opleiding betalen met je elektronische portefeuille. Op dit moment dien je dus opnieuw in te loggen en de opdracht tot betaling te geven. Merk op: het kan tot 14 kalenderdagen duren vooraleer de betaling wordt uitgevoerd.

Betaal je cursus met opleidingscheques!

Geniet van een mooie korting tot 125 euro per jaar door je cursus met opleidingscheques te betalen. Ontdek hier hoe dat net in zijn werk gaat.

Heb ik recht op opleidingscheques?

Opleidingscheques zijn een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid. Om opleidingscheques te gebruiken en van de subsidie te genieten zijn er enkele voorwaarden:
 • Je bent werknemer of interimkracht. Je beroep hoeft niets te maken hebben met de opleiding die je wil volgen.

 • Je woont of werkt in Vlaanderen of in Brussel.

 • Je hebt hoogstens een diploma secundair onderwijs. Als hooggeschoolde (met een diploma hoger onderwijs) kan je enkel opleidingscheques aanvragen als je een attest loopbaanbegeleiding hebt.

 • Je volgt een opleiding erkend in het kader van educatief verlof of een opleiding waarvoor je een attest loopbaanbegeleiding hebt.

 • Je volgt de opleiding buiten de werkuren of tijdens je opleidingsverlof.

Hoe kom ik aan opleidingscheques?

Je bestelt opleidingscheques via de website van VDAB of via het nummer 0800 30 700. Elk jaar kan je 250 euro aan opleidingscheques bestellen. De overheid springt voor de helft, 125 euro dus, bij. Dat is een aardig bedrag!

Tip: Bestel je opleidingscheques op tijd. De verwerking van jouw aanvraag kan namelijk 5 weken duren. Heb je de cheques nog niet ontvangen maar wil je jezelf toch al inschrijven voor een opleiding? Voltooi je inschrijving dan alvast online. Wanneer je ons de opleidingscheques later nog bezorgt, storten we de waarde van de cheques terug. Zo begin je snel aan jouw opleiding en geniet je toch van de financiële tussenkomst van de overheid. Je kan de cheques nasturen tot 2 maanden na de start van de cursus.

Hoe bezorg ik jullie de cheques?

Je brengt de opleidingscheques binnen op het secretariaat in Antwerpen, Brussel, Hasselt of Gent. Of je stuurt ze aangetekend op naar het hoofdkantoor (Frankrijklei 127 in 2000 Antwerpen). In een begeleidende brief vermeld je of de cheques voor een betaling of voor een terugbetaling dienen. In het laatste geval geef je ook aan op welk rekeningnummer de opleidingscheques terugbetaald mogen worden. Je kan de opleidingscheques binnenbrengen voor terugbetaling tot twee maanden na de startdatum van de cursus.

Tip: Zorg ervoor dat de cheques volledig ingevuld zijn, met handtekening en de datum waarop je jezelf voor de cursus inschreef. Zo ben jij zeker van een snelle terugbetaling!

Concreet

Een concreet voorbeeld:

 • Je schrijft je in voor een opleiding van 200 euro. Je schiet de opleiding zelf voor.

 • Je bestelt dezelfde dag voor 200 euro aan opleidingscheques. Jij betaalt maar 100 euro voor de cheques, de overheid springt voor de andere 100 euro bij.

 • Je stuurt ons de cheques na, wij storten jouw 200 euro terug.

 • Je koopt de cursus dus aan de helft van de prijs: slechts 100 euro!

Wat als werkzoekende? Wat als zelfstandige?

Werkzoekenden komen helaas niet altijd in aanmerking voor opleidingscheques. Voor meer informatie over andere subsidiemogelijkheden neem je best contact op met je VDAB-begeleider. Zelfstandigen in hoofd- of bijberoep kunnen een subsidie krijgen van de Vlaamse overheid via de kmo-portefeuille. Deze korting van maximaal 40% is niet combineerbaar met opleidingscheques.

€50 korting voor werkzoekenden

Ben je werkloos? Volg dan een opleiding en scoor snel een nieuwe job! Het Centrum voor Avondonderwijs komt je graag tegemoet. Vraag simpelweg een werkloosheidsattest aan bij je VDAB-contactpersoon, bezorg ons het attest, en geniet van een korting van €50 op je favoriete opleiding!

Met een uitgebreid en kwalitatief aanbod van meer dan 300 professionele opleidingen vind je vast en zeker een cursus die bij jouw toekomstdromen past. Aarzel dus niet langer!

Hoe maak ik gebruik van de korting? Schrijf je in en activeer je korting met de code VDAB50. Stuur ons daarna je werkloosheidsattest op. Dit kan per mail naar info@centrumvooravondonderwijs.be. Zodra we je attest en je betaling ontvangen hebben, sturen we je een bevestigingsmail met alle informatie over je lessen, de locatie en het benodigde materiaal.

Tip: Ben je in educatief verlof? Of volg je loopbaanbegeleiding? Gebruik dan de opleidingscheques van VDAB om je opleiding te betalen. Zo bespaar je tot €125!

cursus opleiding
Laaste vrije plaatsen bij het Centrum Voor Avondonderwijs VZW

Laatste kans! Schrijf je in met 15% korting

Droom jij van een succesvolle carrière? Wil jij werk maken van een nieuwe start? Nu is hét moment! Er zijn namelijk nog een paar vrije plekjes voor cursussen die binnenkort van start gaan. Grijp je kans en schrijf je in voor een van deze laatste vrije plaatsen met 15% korting.

Bekijk de cursussen met korting

Opleiding Lesdag Eerste les Laatste les Leslocatie Lesuren

Gewoon doen!

Heb je een vrije plaats voor jouw favoriete cursus gevonden? Wacht dan niet langer en schrijf je meteen in met 15% korting! Geef in het inschrijvingsformulier de kortingscode "LASTCALL" in en valideer. De 15% korting wordt automatisch verrekend bij de opleidingen die in aanmerking komen voor deze "Laatste Plaatsen korting". Of kom langs op één van onze secretariaten in Antwerpen, Gent, Hasselt of Brussel. Onze enthousiaste opleidingsconsulenten helpen je met veel plezier verder!

Bekijk alle startdata

Volg je liever les op een ander tijdstip? Bekijk dan zeker onze volledige planning en ontdek alle startdata van jouw favoriete opleiding. Als je 3 maanden voor startdatum inschrijft, ben je niet alleen zeker van je plaats, maar geniet je ook van 10% vroegboekkorting.

Populaire studiegebieden

Extra voordeel

Geniet van een extra financieel voordeel dankzij de KMO-portefeuille. De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waarmee kleine of middelgrote ondernemingen gevestigd in het Vlaamse Gewest, tot 40% van het cursusgeld kunnen laten subsidiëren door de Vlaamse Overheid. Meer informatie over de KMO-portefeuille vind je hier. Daarnaast kan je voor je opleiding ook opleidingscheques gebruiken. Op deze pagina vind je alvast de voorwaarden om opleidingscheques te mogen gebruiken.

Deze actie is enkel geldig voor nieuwe inschrijvingen en voor cursussen waarvoor de cursist nog nooit in het verleden was voor ingeschreven aan de onderwijsinstelling. Studenten die reeds waren ingeschreven veertien dagen voorafgaand deze actie en die zich wensen te beroepen op het herroepingsrecht kunnen niet gebruik maken van deze korting. Deze actie is ook niet cumuleerbaar met andere kortingen of termijnbetalingen.