Cursus

OPLEIDING

Intellectueel Recht: Auteursrechten

Wil jij...

 1. up-to-date blijven met de meest recente regelgeving inzake auteursrecht
 2. ontdekken hoe je het auteursrecht voor jouw organisatie of onderneming laat renderen
 3. alles leren over de beschermingsvoorwaarden, sanctiemogelijkheden en nog zoveel meer
 4. weten hoe je auteursrechten in licentie geeft of overdraagt op derden
 5. flexibel thuis of op kantoor studeren, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s

Juridisch Expert, een beroep met toekomst!

Auteursrechten zijn een asset voor elke onderneming en organisatie die literaire, artistieke of wetenschappelijke werken, in de breedste zin van het woord, creëert. Het auteursrecht is dé tool om de exclusieve commercialisatie van die werken veilig te stellen. Auteursrechten kom je bovendien overal tegen: bij het downloaden van bestanden, het verzamelen van gegevens, het bouwen van een website,... Net daarom is het belangrijk om rekening te houden met de juridische weerslag van het recht op jouw bedrijfswerking.

Aan de hand van praktische cases biedt deze cursus een uitgebreide inkijk in het hedendaags auteursrecht. Alles komt aan bod: van de beschermingsvoorwaarden en de bepalingen over het gebruik van creaties, waaronder ook op het wereldwijde web, tot de sanctiemechanismen bij inbreuken of geschillen. Ook de overdracht en licentiëring van het recht wordt uitvoerig besproken. Na de cursus heb jij dan ook een duidelijk beeld van wat mag en wat niet mag. Zo laat je het auteursrecht maximaal renderen voor jouw organisatie of onderneming.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Certificaat

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  795.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

afstandsonderwijs, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, thuisstudie, online, intellectueel recht, copyright, auteursrecht

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Uitgebreide kennis van het auteursrecht komt van pas in elke onderneming of organisatie, met name in de communicatie- en reclamebranche en voor copywriters, (web)designers, ontwikkelaars, fotografen, videomonteurs, producers en alle andere artiesten.

Vaardigheden en skills

 • Jij weet hoe je creaties van jezelf of je werknemers auteursrechtelijk beschermt.
 • Teksten, afbeelding en foto’s? Jij gebruikt content op een juridisch correcte manier.
 • Je beheerst de formaliteiten voor de overdracht en licentiëring van het auteursrecht.
 • Je kent de mogelijkheden om het recht af te dwingen bij inbreuken of geschillen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat zijn auteursrechten?
 • Actualia: het Belgische, Europese en internationale beschermingsstatuut
 • Literaire, artistieke en wetenschappelijke creaties
 • Teksten, afbeeldingen en foto’s: jouw rechten als auteur
 • Beschermingsvoorwaarden
 • Auteursrechten op het internet
 • Auteursrechten bij personeelsleden of werknemers
 • Auteursrechten overdragen of in licentie geven
 • Uitzonderingen
 • Sanctiemechanismen en mogelijkheden bij inbreuken en geschillen

afstandsonderwijs, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, thuisstudie, online, intellectueel recht, copyright, auteursrecht

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Intellectueel Recht: Auteursrechten

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals die zelf literaire, artistieke of wetenschappelijke werken vervaardigen én voor mensen die in functie van hun job met andermans werk aan de slag gaan. Een uitgebreide kennis van het hedendaagse auteursrecht komt voor beide groepen van pas.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Het is handig als je al een juridische achtergrond hebt. Dit is echter niet verplicht. Ook mensen zonder enige juridische voorkennis kunnen de thuisstudie doorlopen.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben verschillende thuisstudies rond het thema Wetgeving & Recht. Bekijk zeker het aanbod, maak een keuze, en verdiep jezelf ook in andere rechtstakken.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving kan je meteen aan de slag. Het digitale cursusboek staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. Je krijgt een jaar lang persoonlijke begeleiding van een gespecialiseerd jurist via ons online studentenplatform. Die helpt je om de rechtspraktijk te doorgronden. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Daarna ontvang je het certificaat.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig én up-to-date met de meest recente regelgeving. Je hebt geen extra boeken nodig.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft voor deze thuisstudie geen stage te lopen. Het cursusboek bevat alle theoretische en juridische informatie die je nodig hebt om te slagen voor het examen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Gefeliciteerd, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het certificaat Intellectueel Recht: Auteursrechten. Dat is een bewijs van jouw juridische kennis en een perfecte aanvulling op jouw cv.

afstandsonderwijs, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, thuisstudie, online, intellectueel recht, copyright, auteursrecht

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Intellectueel Recht: Auteursrechten maar 795.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek, een jaar lang persoonlijke online begeleiding van een jurist met specialisatie in auteursrecht, toegang tot extra cursusmateriaal op ons interactief studentenplatform, én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties. Ook je certificaat is in de prijs inbegrepen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Intellectueel Recht: Auteursrechten

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS