Wie zijn we

Welkom bij de Managementschool

De Managementschool is onderdeel van het Centrum voor Avondonderwijs vzw. Via de Managementschool schrijf je je in voor groepslessen, ééndagsopleidingen of thuisstudies die je perfect voorbereiden op een nieuwe carrière binnen diverse bedrijfssectoren. De Managementschool is gericht op individuen én bedrijven. Dankzij uitgebreide ervaring op het gebied van volwassenenonderwijs zijn we in korte tijd uitgegroeid tot een kwaliteitsvolle, betrouwbare en toekomstgerichte opleidingspartner.

Klaar voor de toekomst

Kijk jij ook al uit naar de professionele uitdagingen van morgen? Wil jij je managementskills verder uitbouwen om nieuwe commerciële kansen ten volle te benutten? Dan zit je hier op de juiste plek. Jouw toekomst, dat is namelijk waar het om draait bij de Managementschool.

Om jou klaar te stomen voor de toekomst ontwikkelden we een praktijk- en resultaatgerichte aanpak, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke wensen en noden. Die aanpak vertaald zich in een uitzonderlijk opleidingsaanbod dat bestaat uit thuisstudies, ééndagsopleidingen, in-company-trainingen, gepersonaliseerde opleidingstrajecten en nog zo veel meer. Allemaal leiden ze tot kostbare managementskills die meteen inzetbaar zijn in verschillende functies. Ze zijn een echte boost voor je carrière.

Op zoek naar een nieuwe baan in de bedrijfswereld? Zin om je loopbaan een positieve draai te geven? Dankzij onze trainingen en opleidingen ben jij helemaal klaar voor een succesvolle sollicitatie. Bovendien bouw je tijdens onze lessen aan een netwerk van professionele contacten. Dat komt in het bedrijfsleven altijd van pas, zeker als je zoekt naar een nieuwe uitdaging.

Versterk jezelf en versterk jouw onderneming: volg een opleiding aan de Managementschool!

Voor managers, werknemers én zelfstandigen

De Managementschool is voor iedereen toegankelijk. Managers, werknemers en zelfstandigen die zich willen bijscholen of specialiseren zijn bij ons aan het juiste adres. Ook werkgevers die hun arbeidskrachten verder willen opleiden, kiezen voor onze praktijkgerichte trainingen. Ten slotte klop je ook bij ons aan als je promotie wil maken of als je een volledig nieuwe carrière in de bedrijfswereld ambieert.

Lees hieronder hoe we precies te werk gaan, schrijf je vandaag nog in voor één van onze opleidingen en pluk meteen de vruchten van deze slimme investering in jouw toekomst.

Verschillende studiemethodes

Aan de Managementschool kies jij de studiemethode die het best bij je past. Omdat iedereen anders leert en studeert bieden we verschillende opleidingsvormen aan. Wil je graag flexibel studeren waar en wanneer je maar wil? Volg dan een handige thuisstudie met online begeleiding. Zo leer je op je eigen tempo en op je eigen manier. Volg je liever les in groep op vaste contactmomenten? Schrijf je dan in voor een klassikale groepsles van lange duur of een krachtige ééndagsopleiding. Jij bepaalt!

Professionele docenten

Al onze docenten hebben ruime ervaring binnen hun vakgebied als zelfstandig ondernemer. Tijdens de les dragen de docenten de knowhow en expertise die ze doorheen de jaren verzamelden in het werkveld over op de studenten. Ze leren vaardigheden en skills aan die je echt in de praktijk nodig hebt. Enkel docenten met jarenlange praktijkervaring in de privésector mogen les geven aan onze school. Deze strenge eis maakt het docentenarsenaal van de Managementschool uniek.

Praktijkgericht cursusmateriaal

Onze cursussen zijn helder geschreven op een toegankelijk niveau. De cursusinhoud is praktijkgericht en focust op de dagdagelijkse realiteit. Je doet kennis op die onmisbaar is bij het uitoefenen van je job of je activiteit als manager, werknemer of zelfstandige. Onze cursussen zijn bovendien altijd up-to-date. Zo blijf jij mee met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de managementwereld én daarbuiten.

Lessen over heel Vlaanderen

De groepslessen van de Managementschool vinden plaats in elf verschillende steden verspreid over Vlaanderen, van Brugge tot Hasselt. In sommige steden beschikken we zelfs over meerdere leslocaties. Zo kan jij steeds bij jou in de buurt een opleiding volgen. Dat is ontzettend handig! Al onze leslocaties zijn bovendien vlot bereikbaar met de wagen of het openbaar vervoer. Vind hier een leslocatie in jouw buurt.

Erkenningen - Certificeringen en Registraties

Het Centrum Voor Avondonderwijs doet zijn uiterste best om elke dag opnieuw de kwaliteit van haar professionele opleidingen te verbeteren. Daarom laat zij zich op regelmatige basis auditen door verschillende externe en interne partners.

Hieronder vind je een samenvattende beschrijving van alle erkenningen, certificeringen en registraties die de onderwijsinstelling heeft. Op elke cursuspagina zie je onderaan welke erkenningen of certificeringen de opleiding van jouw keuze heeft.

Certificate image

Geregistreerd als dienstverlener voor de kmo-portefeuille

Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid (VLAIO) in het kader van de kmo-portefeuille. Dat is goed nieuws voor ondernemers. Dankzij deze registratie betaalt de Vlaamse Overheid hen namelijk een deel van het inschrijvingsgeld voor onze professionele opleidingen terug. Als ondernemer geniet je zo van een cursus aan een heel scherpe prijs!

Centrum Voor Avondonderwijs voldoet aan de strenge kmop-norm. Dit is een set specifieke voorwaarden opgelegd door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Om cursisten de mogelijkheid te geven om met de kmo-portefeuille te betalen, moet een geregistreerde onderwijsinstelling aan deze voorwaarden voldoen. Het gaat onder meer om:

  • Activiteit
  • Ervaringsbewijs inzake de verleende diensten
  • Klantentevredenheid
  • Kennis van de kmo-portefeuille
  • Integriteit

Onze organisatie draagt deze voorwaarden hoog in het vaandel. Dat garandeert een kwaliteitsvolle werking. Voor meer informatie over de kmo-portefeuille en de kmop-norm surf je naar de website van VLAIO.

Erkend als opleidingsverstrekker voor de opleidingscheques

Centrum Voor Avondonderwijs is erkend door de Vlaamse minister van Werk als opleidingsverstrekker in het kader van de opleidingscheques.

Als erkend opleidingsverstrekker kan onze onderwijsinstelling opleidingscheques aanvaarden voor opleidingen erkend in het kader van betaald educatief verlof. Bekijk op elke cursuspagina of je opleiding erkend wordt voor het educatief verlof en of je met opleidingscheques kan betalen.

Ook opleidingen in het kader van loopbaanbegeleiding komen in aanmerking voor opleidingscheques. Als erkend opleidingsverstrekker aanvaarden we opleidingscheques voor opleidingen die deel uitmaken van je persoonlijke ontwikkelingsplan of POP. Bezorg ons in dat geval een POP-attest om aan te tonen dat je loopbaanbegeleiding volgt.

Voor meer informatie over opleidingscheques surf je naar de website van de VDAB.

Certificate image
Certificate image

Word erkend lid van De Wellnessfederatie!

Wie geslaagd is voor een beauty- en wellnessopleiding aan onze onderwijsinstelling kan zicht automatisch aansluiten bij de Wellnessfederatie. Dit is de erkende beroepsvereniging van de beauty- en wellnesssector die zetelt in de Hoge Raad van de zelfstandigen en de KMO (De HRZKMO van de Federale overheidsdienst Economie en Middenstand van België). De beroepsvereniging Wellnessfederatie VZW, met ondernemingsnummer BE0871.076.232, heeft haar hoofdkantoor in de campus aan de Mechelsesteenweg 73 te 2018 Antwerpen. Ze zetelt bovendien mee in de Raad Van Bestuur van onze onderwijsinstelling. Deze erkende beroepsvereniging heeft als doel de vertegenwoordiging, de bestudering, de bescherming en de bevordering van de professionele, economische, sociale en morele belangen van de zelfstandigen, de kmo's en het ambachtswezen in het kader van de uitoefening van een beroep of een groep van beroepen.

De medewerkers van de Wellnessfederatie controleren op regelmatige tijdstippen mee de kwaliteit van de beauty- en wellnesscursussen, de docenten en de didactische materialen. Bekijk op elke cursuspagina of de opleiding wordt aanvaard door deze beroepsfederatie. Wanneer je aan Centrum Voor Avondonderwijs een diploma hebt behaald voor een cursus kan je je bijgevolg automatisch aansluiten bij deze erkende beroepsvereniging en geniet je zo van heel wat voordelen.

Klik hier voor meer informatie over De Wellnessfederatie.

Vrijstellingen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie

Het Centrum Voor Beroepskwalificatie (CBK vzw) oftewel het Centre De Qualification Professionel (CQP asbl) organiseert opleidingen in Brussel en Wallonië. Deze onderwijsinstelling met ondernemingsnummer 0628.576.826 zit ook in de Raad Van Bestuur van Centrum Voor Avondonderwijs - Schoonheidsschool vzw en heeft haar hoofdkantoor in de campus Brussel in de Koningstraat 203.

Studenten die reeds een diploma behaalden aan onze onderwijsinstelling kunnen zich probleemloos inschrijven voor vervolgopleidingen of genieten van vrijstellingen aan dit opleidingsinstituut.

Voor meer informatie surf naar de website van het Centrum Voor Beroepskwalificatie.

Certificate image
Certificate image

Gecertificeerd volgens ISO 9001:2015

Centrum Voor Avondonderwijs is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dit certificaat is een ijzersterke kwaliteitsgarantie. Het bewijst dat onze organisatie op een gestructureerde en efficiënte manier georganiseerd is. Het certificaat toont aan dat onze organisatie aan kwaliteitsbeheersing én kwaliteitsborging doet. Het label betekent dat we alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en opleidingsprocedures kunnen aanwenden om jou een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen.

Onze onderwijsinstelling gebruikt het label als instrument om de efficiëntie van de organisatie continu te verhogen. Zo verzekeren we dat het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de opleidingen ook in de toekomst aan jouw eisen voldoen.

Om het label te mogen dragen wordt onze onderwijsinstelling jaarlijks via een certificatieaudit gecontroleerd door een onafhankelijke externe partij. Voor meer informatie ga je naar de website van het auditbureau.

Geregistreerd in het CRKBO

Centrum Voor Avondonderwijs is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Opname in dit officiële register betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn opgenomen in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw. Dat maakt jouw opleiding extra voordelig.

Voor meer informatie over het CRKBO, de kwaliteits- en de auditvereisten ga je naar de website van CRKBO.

Certificate image
Certificate image

Erkend als opleidingscentrum door VDAB

Centrum Voor Avondonderwijs is erkend door VDAB als opleidingscentrum in het kader van de opleidingscheques. Om deze erkenning te krijgen moet een onderwijsinstelling aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet ze beschikken over een ISO-certificaat, uitgereikt door een geaccrediteerde certificeringsinstelling. Daarnaast moet ze ook getuigschriften of leerattesten op naam afleveren. Deze bewijzen dat de student de opleiding of de begeleiding ook echt heeft gevolgd en tonen aan welke competenties hij of zij net heeft verworven. Centrum Voor Avondonderwijs voldoet aan al deze voorwaarden.

Voor meer informatie over de erkende opleidingscentra neem je een kijkje op de website van de VDAB.

Vlaams Opleidingsverlof

Werknemers in de privésector hebben onder bepaalde voorwaarden recht op het Vlaams opleidingsverlof (de opvolger van het betaald educatief verlof). Ze mogen afwezig zijn op het werk om een opleiding te volgen, terwijl hun loon wordt doorbetaald. Na de opleiding kan de werkgever een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen als compensatie.  Momenteel is de opleiding webdesign erkend voor het Vlaams Opleidingsverlof.
Certificate image

Waardevolle diploma's voor professionals

Centrum Voor Avondonderwijs beloont de inzet, het doorzettingsvermogen en de ambitie van zijn studenten met een waardevol diploma. Dat diploma is de beloning voor een geslaagd examen, het bewijs van jouw kennis en vaardigheden én het begin van een levenslang leertraject. Kortom, het is het sluitstuk van jouw professionele en praktijkgerichte opleiding!

Beloning voor een geslaagd examen

Op het einde van je opleiding maak je als student een examen of een praktische eindopdracht. Scoor je meer dan 60%? Proficiat, jij ontvangt een diploma als beloning voor je harde werk! Voor sommige opleidingen word je beoordeeld op je inzet en prestaties tijdens de lessen (permanente evaluatie). Je ontvangt dan in de plaats van een diploma een officieel certificaat, getuigschrift of deelnameattest.

Bewijs van jouw kennis en vaardigheden

Het bedrijfsleven waardeert de diploma’s van Centrum Voor Avondonderwijs ten zeerste. Ze zijn namelijk een bewijs van jouw beroepskennis en praktijkgerichte vaardigheden. De diploma’s komen van pas als je wil solliciteren, promotie wil maken of wil starten als zelfstandig ondernemer. Je gaat er meteen mee aan de slag in de job en in de sector van jouw keuze. Jouw diploma is een echte springplank voor je carrière. Uiteraard is het aan de werkgever om vrij te beslissen over jouw aanwerving.

Begin van een levenslang leertraject

Heb je een diploma van Centrum Voor Avondonderwijs? Dan kan je jezelf meteen inschrijven voor vervolgopleidingen of specialisatiecursussen, ook bij onze opleidingspartners in binnen- en buitenland. Zo moedigt Centrum Voor Avondonderwijs levenslang leren actief aan.

diploma

diploma

Waar ga ik met mijn diploma aan de slag?

1. Commerciële beroepen

Met een diploma van Centrum Voor Avondonderwijs kan je aan de slag in alle commerciële beroepen. Een commercieel beroep is een beroepsactiviteit waarvoor de bevoegde overheid geen regels oplegt. Het beroep is vrij toegankelijk en iedereen kan het uitoefenen, met of zonder diploma. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schoonheidsspecialist, masseur, personal coach, fotograaf, medisch secretaresse,...

2. Wettelijk gereguleerde beroepen

In sommige Europese landen zijn enkele beroepen per wet gereguleerd. Denk bijvoorbeeld aan ''vrije beroepen" in de juridische (advocaat, notaris, gerechtsdeurwaarder), medische (arts, apotheker), financiële (boekhouder, accountant, bedrijfsrevisor) en bouwkundige sector (architect, landmeter). Ook andere beroepsactiviteiten zijn streng gereglementeerd waardoor je ze niet zomaar mag uitoefenen. Denk aan vastgoedmakelaar, verzekeringsmakelaar, veiligheidsagent, vroedvrouw, verpleegkundige,... Tot slot zijn er ook beroepen in het gesubsidieerd onderwijs, zoals leerkracht lager onderwijs of kleuterleidster, waarvoor je een specifiek pedagogisch diploma nodig hebt. Diploma’s voor deze wettelijke gereguleerde beroepen haal je na een meerjarige opleiding aan de hogeschool of universiteit.

3. Beschermde beroepen

In Vlaanderen bestaan er sinds begin 2019 geen beschermde beroepen meer. In Brussel, Wallonië en andere Europese landen beschermt de overheid nog wel enkele beroepen, bijvoorbeeld in de bouwsector. Om in deze beroepen te starten leg je geen examen af op onze school, maar bij een examencommissie van de bevoegde overheid. Ook om als zelfstandig ondernemer te starten heb je in sommige landen en regio’s een speciaal attest nodig. Om te weten of je in een bepaalde job kan starten, check je best altijd de regelgeving van het land of de regio waar je aan de slag wil.

4. Paramedische beroepen

Paramedici helpen artsen, tandartsen of apothekers bij de diagnose en de behandeling van patiënten. Denk hierbij aan audiologen, diëtisten, ergotherapeuten, farmaceutisch-technisch assistenten, logopedisten, orthoptisten, podologen,... Paramedici voeren in opdracht van de arts, tandarts of apotheker bepaalde taken uit. Ze zijn erkend door de bevoegde overheid. Onze onderwijsinstelling organiseert geen opleidingen voor paramedische beroepen. Diploma’s voor dit soort beroepen haal je na een meerjarige opleiding aan de hogeschool of universiteit.

5. Beroepen in de wellnessbranche

Beroepen in de wellnessbranche of de complementaire gezondheidszorg zijn vrij toegankelijk. Iedereen kan deze beroepsactiviteiten als werknemer of als zelfstandige uitoefenen. Denk hierbij aan gezondheidsconsulenten, coaches, voetverzorgers,... Wellnesswerkers voeren meestal behandelingen uit die niet door de sociale zekerheid worden terugbetaald. Sommige wellnesswerkers oefenen behandelingen uit waarvan de effectiviteit niet wetenschappelijk bewezen is. Belangrijk is dat wellnesswerkers geen diagnoses stellen en klanten, indien nodig, doorverwijzen naar gespecialiseerde medische professionals.

Share This Article If You Liked It :)